3 APRIL 2024

Subtiel seksisme signaleren

Een workshop met do’s en dont's over seksisme thuis en op het werk.

Iedereen heeft ervaringen met seksisme en grensoverschrijdend gedrag. Je hoeft maar op social media te zijn, gewoon thuis of op je werk. En het maakt niet uit of je man of vrouw bent, niemand ontkomt eraan.
Seksisme is ingebakken in onze maatschappij, maar steeds meer mensen komen ermee in de knel, soms met ernstige gevolgen. Hoe lossen we dit dan op? Waar is de tijd en ruimte om hierover te praten? Die ruimte lijkt er niet te zijn, behalve in het gepolariseerde debat waar de humor is verdwenen en het risico van gecancelled worden altijd op de loer ligt. In 2024 toer ik door Nederland om te spreken over het thema dat ons allemaal aangaat, maar waarbij veel mensen zich voelen als een bij voorbaat verdachte olifant in een porcelein kast.

Tijd dus voor een goed gesprek met humor!

Over het ontstaan van seksisme en en onze eigen ervaringen;

* Waar zit seksisme verscholen?
* Hoe kun je het te herkennen?
* Wat kun je ertegen doen?
* Welk effect heeft seksisme?

Tijdens iedere workshop ga ik in gesprek met een andere gast. In Venlo heet ik Jade Joosten van harte welkom! Jade Joosten (2002) studeert Philosophy, Politics & Society aan de RU en zit in de gemeenteraad namens GroenLinks Venlo. Bij de jongerenorganisatie van GroenLinks (DWARS) was ze eerder ook voorzitter van de commissie Inclusie, Emancipatie en Diversiteit, omdat deze onderwerpen altijd al erg belangrijk voor haar zijn geweest.

Pak die kans en gun jezelf het open gesprek!

Meld je snel aan via de link voor de gastenlijst (vol is vol).

Alle tourdata zijn hier binnenkort te vinden. De aftrap is op 18 april 2024 | Vera Tax 1972 & Jade Joosten 2002 | Locatie: Bibliotheek STEK Venlo | Tijd: 19:30 - 21:30 (19:00 zaal open) | Aanmelden via link, gratis (wel verplicht).

Ter info: Dit event wordt opgenomen (audio) voor de podcast en er worden foto's gemaakt. Geef even een seintje als je liever niet in beeld komt of wordt opgenomen.

TOP