30 MEI 2024

Subtiel Seksisme Signaleren in Utrecht

Een workshop met do’s en dont's over seksisme thuis en op het werk.

Iedereen heeft ervaringen met seksisme en grensoverschrijdend gedrag. Je hoeft maar op social media te zijn, gewoon thuis of op je werk. En het maakt niet uit of je man of vrouw bent, niemand ontkomt eraan.
Seksisme is ingebakken in onze maatschappij, maar steeds meer mensen komen ermee in de knel, soms met ernstige gevolgen. Hoe lossen we dit dan op? Waar is de tijd en ruimte om hierover te praten? Die ruimte lijkt er niet te zijn, behalve in het gepolariseerde debat waar de humor is verdwenen en het risico van gecancelled worden altijd op de loer ligt. In 2024 toer ik door Nederland om te spreken over het thema dat ons allemaal aangaat, maar waarbij veel mensen zich voelen als een bij voorbaat verdachte olifant in een porcelein kast.

Tijd dus voor een goed gesprek met humor!

Over het ontstaan van seksisme en en onze eigen ervaringen;

* Waar zit seksisme verscholen?
* Hoe kun je het te herkennen?
* Wat kun je ertegen doen?
* Welk effect heeft seksisme?

Tijdens iedere workshop ga ik in gesprek met een andere gast. In Utrecht ontvang ik Femke Wesselingh. Femke (21) heeft haar geneeskunde bachelor afgerond. Nu heeft ze een tussenjaar waarin ze zich volledig kan storten op allerlei andere dingen, zoals onderzoek en experimenteren met duurzaamheid. In het ORT, het online redactie team van Feminer heeft ze de plek gevonden om haar feministisch activisme kwijt te kunnen.

19:00 inloop met gratis koffie en thee
19:30 aanvang programma

Dit evenement vindt plaats in de Grote Zaal van De Kargadoor en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Meld je snel aan via de link voor de gastenlijst (vol is vol).

Ter info: Dit event wordt opgenomen (audio) voor de podcast en er worden foto's gemaakt. Geef even een seintje als je liever niet in beeld komt of wordt opgenomen.

Bekijk ook

TOP