21 JANUARI 2023

Prinses Vera Tax - De Gaaskaetel verbrijzelt glazen plafond Venlo

Met grote trots presenteren wij de nieuwe hoogheid van Vastelaoves Vereiniging De Gaaskaetel, Vera Tax met haar adjudanten Emmy Dückers en Nina Bellen. Een primeur in de Venlose vastelaoves geschiedenis, het eerste vrouwelijk dreejspan.

Vastelaoves Vereiniging De Gaaskaetel is opgericht in 1969 in Venlo-Noord. Vol overtuiging brengen wij dit belangrijke moment in Vastelaovendstad Venlo.

Voorzitter Leon Heijnen: “We zijn blij dat wij als vereniging de Venlose vastelaoves traditie eindelijk verrijken met een vrouwelijk dreejspan. Nu kunnen we echt tegen alle kinderen (jongens en meisjes) zeggen ‘misschien word jij later de nieuwe hoogheid in onze stad’.”

In het dagelijks leven is Vera Europarlementariër voor de PvdA, samen met adjudante Emmy Dückers, die in het dagelijks leven programmamanager is bij Dichterbij, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking en met adjudante Nina Bellen, die een bekende onderneemster is in Venlo, gaan zij voorop in het feest.

Vera Tax: “Het is spannend. Ik werd gevraagd en voelde meteen de vastelaoveskriebels. Het is een uniek moment waar je alleen maar van kunt dromen. Met een groot verschil; voor sommige mannen is die droom bereikbaar, maar voor vrouwen nog nooit. Dat ik me de eerste prinses uit de Venlose vastelaoves geschiedenis mag noemen is een enorme eer. We gaan er een groot feest van maken en ik hoop dat ons motto werkelijkheid wordt ‘D’n ierste, neet de letste’."

Leon Heijnen: “Deze drie vrouwen zijn hartstochtelijke vastelaovesvierders en hebben er enorm veel zin in. Samen kijken we uit naar een fantastische tijd. Vanaf vandaag volop in de joeks en jen. En natuurlijk een authentiek en knallend vastelaovesfeest, waar heel Venlo naar snakt. Vastelaovesmuziek, schmink op het gezicht, iedereen zien pekske aan en dan een pilske. ‘D’n ierste, neet de letste’! “

 

Voor vragen en perscontact:
Leon Heijnen, Voorzitter Vasteloaves Vereiniging De Gaaskaetel
Telefoon: 06-10801425

Vera Tax

Bekijk ook

TOP