1 AUGUSTUS 2021

Een werkdag in het Europees Parlement

Het Europees Parlement is een bruisende werkplek. Collega’s vanuit heel Europa werken doordeweeks in Brussel en zijn in het weekend in hun thuisland. De werkdag in Brussel kan soms hectisch zijn. Je rent van vergadering, naar interview, naar bijeenkomst, ...

8u30 Een van de eerste dingen die ik ’s ochtends doe als ik op kantoor kom? Een kopje koffie drinken en de dagplanning bekijken. Dan het laatste nieuws doornemen en de eerste e-mails lezen.

9u00 Op de gang bijpraten met collega’s van onze Eurodelegatie. Fijn om bij te kletsen over de politieke actualiteit en natuurlijk ook om te horen hoe het met iedereen gaat.

10u00 Fractievergadering met alle Europarlementariërs die lid zijn van de Europese fractie van sociaaldemocraten. We zijn in het Europees Parlement de op een-na-grootste fractie met 146 leden. We bespreken het politieke nieuws en bepalen standpunten.

12u00 Lunchen, meestal in combinatie met nog een werkoverleg. Bijvoorbeeld met een collega uit de Transportcommissie.

13u00 Een video opnemen over het belang van een duurzame maritieme sector. Het Europees Parlement heeft alle faciliteiten om een professionele video op te nemen, met green screen en autocue.

14u00 Er staat een zogenaamde ‘shadow meeting’ op de agenda. Hier onderhandelen we over Europese wetgeving. Momenteel ben ik betrokken bij totstandkoming van wetgeving over binnenvaart. Met collega’s van andere fracties onderhandelen we over de wet.

16u00 E-mails en berichten op sociale media beantwoorden. 18u00 Een uurtje hardlopen met collega Mohammed Chahim door het Jubelpark, een van de mooiste parken in Brussel. Mohammed werkt in de Milieucommissie en houdt zich onder andere bezig met de Europese Green Deal. Zijn werk overlapt dan ook vaak met mijn werk in de Transportcommissie. Sporten helpt me om mijn hoofd leeg te maken.

20u00 Eten in een restaurantje in de buurt, soms met nog een laatste werkoverleg.

22u00 Nog even scrollen door Instagram, bellen met het thuisfront of een spannende serie kijken. Momenteel kijk ik The Chair, een aanrader! Daarna op tijd naar bed, morgen weer een drukke dag voor de boeg.

Deel dit artikel

Bekijk ook

TOP