19 DECEMBER 2023

Drie bijzondere ontmoetingen

Keuzes... Het is niet makkelijk om drie bijzondere ontmoetingen te kiezen, want ik heb er zoveel meer gehad. Om die allemaal te benoemen zou ik een magazine moeten schrijven in plaats van een jaarverslag.

Mijn ontmoeting met Francia Márquez
Tijdens een werkbezoek aan Colombia ontmoet ik de Colombiaanse vice-president en minister van Gelijkheid Francia Márquez. Dat was bijzònder en eervol. Ze is de eerste zwarte vrouw in deze positie in Colombia. Gelijke verdeling van werk, zorg en inkomen is van belang om ook vrouwen een stem te laten hebben in besluitvorming over de toekomst van je stad, je land en die van je kinderen, aldus deze vrouwelijke minister. Een erg inspirerende persoonlijkheid. Ik was erg onder de indruk van haar.

Mijn ontmoeting met Hedy d’Ancona
Een bijzondere Venlo Leest! Hét literaire programma in Venlo op een cultureel festival waar ik Hedy, oud-politica en activist, mag interviewen over haar boek Kouwe Kermis.

Wat een dag, wat een vrouw, wat een event. Het was warm, heel warm. De tent waar het feministisch event plaatsvond was tot aan de nok toe vol met in beide deuropeningen nog rijen van mensen. Ik stel 1 vraag aan Hedy en iedereen is muisstil. Ze maakt een rake opmerking en we gieren van het lachen. De voorbereiding was al een feest, laat staan de afloop waar Hedy veel boeken heeft kunnen signeren.

Mijn ontmoeting met Sablones
Jong en oud, student of gepensioneerd, de afgelopen 5 jaar heb ik veel bezoekersgroepen in Brussel in het Europees Parlement welkom geheten. Ik heb hier heel graag tijd voor vrijgemaakt. Belangrijk om over Europa en de EU te vertellen wat we hier doen, waarom en wat het ons oplevert. Een bijzondere herinnering heb ik aan het bezoek van Sablones, mijn vrouwennetwerk uit Venlo. Deze dames waren net op een voor mij fantastisch moment in Brussel aanwezig; die nacht vooraf heb ik namelijk de deal kunnen sluiten voor de wet voor schone scheepvaart!

Bekijk ook

TOP